MKB Cursus en Training - MKB Ledenvoordeel

Workshops en trainingen met forse korting voor leden

  • MKB Cursus & Training verzorgt in samenwerking met MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond speciaal voor de leden korte, praktische trainingen. De trainingen zijn gericht op de dagelijkse praktijk van de leden met onderwerpen als: sales, time management, telefonisch incasseren, leidinggeven en strategie voor het mkb.

De voordelen op een rij

  • Wat je vandaag leert, pas je morgen toe
  • De trainingen duren slechts één dag
  • Trainers uit de praktijk
  • Collegacursisten uit de regio
  • Kleine groepen, veel interactie
  • Forse korting voor leden

Bekijk hier ook ons aanbod van trainingen en workshops speciaal voor leden van MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond.

 

Deze aanbieding is uitsluitend geldig voor leden van MKB Rotterdam Rijnmond.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share
Jeanne Dumoulin - MKB Cursus en Training
drs. Jeanne Dumoulin Operationeel manager dumoulin@mkbct.nl 015 2191393
Jackie Knoester - MKB Cursus en Training
Jackie Knoester Opleidingsadviseur knoester@mkbct.nl 015 2191392

Communicatie is essentieel voor de team spirit, maar de juiste woorden ontbreken wel eens. Ook e-mail is niet eenvoudig, je komt al snel bot over. De training heeft ons geleerd duidelijk te zijn. Geef aan wat je wilt, maar sta open voor kritiek en luister naar mensen. De oefeningen bieden mooi inzicht in wat er gebeurt als communicatie uit eenrichtingsverkeer bestaat. Onze trainer Anneke was trouwens geweldig. Een ervaren professional die écht luistert naar cursisten en heel rustig uitleg geeft.

Milieusystemen Tiel BV, Tiel

Leidinggeven

Onderscheidende training. Duidelijkheid naar debiteuren kan dus ook op een klantvriendelijke manier. Na deze training hoef je je nooit meer te laten gijzelen door de rookgordijnen die debiteuren opwerpen. Onze cashflow is significant toegenomen na praktisering van de geleerde vaardigheden. De trainer leert je geen kunstjes, maar jezelf ècht beter positioneren in je rol van debiteurenbeheerder naar debiteur en in je eigen organisatie. Heb ontdekt dat mijn vakgebied veel breder is dan ik voor mogelijk had gehouden. Mijn complimenten voor de uitgebreide kennis van trainer Gebski en hoe goed hij deze kan overbrengen naar anderen.

NBBU (brancheorganisatie uitzendondernemingen)

Telefonisch incasseren

Je kunt zelf veel doen om prettiger te werken, zo blijkt uit de training. Het is een natuurlijke reactie om druk aan de organisatie te wijten, maar bepaalde spanningen ontstaan door individuele acties. Sommige medewerkers trekken veel naar zich toe, andere schuiven juist af. Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen werk en communiceer over taken die wellicht niet bij jouw functie horen.

Wicro Plastics, Kessel

Time management

Communicatie stond centraal in ons maatprogramma. Rollenspellen zijn in het begin wat onwennig, maar het enthousiasme van onze trainer werkte aanstekelijk. De praktische aanpak spreekt me aan. Zo leverden de discussies veel bruikbare informatie op. Je hoort hoe collega’s het gedrag van klanten ervaren en je kunt samen met oplossingen aan de slag. De cursus had ook nog eens het effect van teambuilding.

Untis Benelux, Rotterdam

Klantgericht denken en handelen